Video – Savaş Uçağı Pilotu Taksi Sırasında Fırlatma Koltuğunu Fırlattı

Paylaş
 

Massachusetts’te F-15D’de Şaşırtan Kaza: Taksi Sırasında Arka Koltuktaki Pilot Fırlatma Koltuğunu Çekti

Dün Westfield-Barnes Havalimanı’nda (Massachusetts, ABD) yaşanan ilginç olayda, Massachusetts Hava Ulusal Muhafızları’na bağlı 104’üncü Avcı Filosu’na (104th FW) ait bir F-15D Eagle (çağrı kodu: RAMBO 01) taksi yaparken arka koltuktaki personel yanlışlıkla fırlatma koltuğunu çalıştırdı.

İddiaya göre, uçak bir “teşvik uçuşu” (incentive flight) dönüşünde pistten çıktıktan sonra taksi yolunda ilerliyordu. Bu sırada arka kokpitte oturan kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle fırlatma koltuğunu aktive etti. Pilot adayı/konuk uçuşu gerçekleştiren bu kişi paraşütle yere inerken hafif yaralandı ve hayatta kaldı.

Fırlatma mekanizması çalıştığında kokpit kanopisi uçaktan ayrılarak uçağın üzerine düştü. Olay sonrası pist kapatılırken, uçağın etrafında güvenlik önlemleri artırıldı.

Olayla ilgili resmi soruşturma başlatıldığı ve teknik incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Bu yazı 251 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV