Dünyanın En İyi 10 Düşük Maliyetli Havayolu Şirketi

Paylaş
 

Merhabalar Havacılık Meraklıları

Ülkemizde de olduğu gibi dünyanın hemen her ülkesinde bulunan hatta kimisi ülke sınırlarını da aşan en iyi 10 düşük maliyetli (low-cost) şirketi hangisi? Lider ve önde gelen avacılık sitesi olan Skytrax havacılık sitesi verilerine göre 104 farklı ülke, 19.2 milyon yolcunun katılıyla gerçekleşen ve 280 havayolunu kapsayan araştırma sonucu ilk 10 sıraya giren şirketler şöyle:

10. Azul Brazilian Airlines.

Listedeki bir önceki sırası bilinmiyor. Jet Blue ile Westjet şirketlerinin kurucusu olan David Neelman tarafından Sao Paulo merkezli kurulan şirket yeni Embraer, Atr ve Airbus  uçaklardna oluşan fliosu ile Güney Amerika’nın en iyi düşük maliyetli havayolu ve Güney Amerika’daki en iyi havayolu ödüllerini aldı.

9. Jetstar Asia

Listedeki bir önceki yeri yine 9 numaraydı. 2004 yılında kurulan Jetstar Asia Avusturalya’lı Jetstar airways şirketinin Singapur merkezli havayolu şirketidir. Şirket filosundaki Aribus 320 uçaklarile Güneydoğu asya da operasyonlar yapıyor.

8. İndiGo

Şirketin bir önceki yeri 7 numaraydı. 2006 yılında kurulan Yeni Delhi merkezli havayolu şirketi 100’den fazla Airbus 320 ve 400 den fazla siparişi ile dikkati çekerken bölgenin en hızlı büyüyen havayolu şirketi ünvanına sahip. Kabin hizmetinin iyiolması sebebiyle İndiGo Orta Asya’nın  7. kez en iyi düşük maliyetli havayolu seçildi.

7. Westjet

Bir önceki yeri 8 numaraydı. Westjet 1996 yılındaki kuruluşlundan sonra Kanada’nın ikinci büyük havayolu şirketi haline geldi. Şirket Jet Blue ve Azul havayolu şirketlerinin kurucusu David Neelman’ındır. Şirket Calgary merkezli olup Karayiplerden Kuzey Amerika’daki 100 den fazla noktaya Boeing tipi uçaklarla uçuyor.

6. Air AsiaX

Bir önceki yeri 6 numaraydı. Air AsiaX Malezya’nın  büyük havayolu şirketi olan Air Asia’nın alt markası olarak faaliyet göstermekte. Şirket filosunda bulunan Airbus 330 tipi uçaklar hem premium  hemde ekonomi sınıflarla donatılmış  olum Asya’nın genelinde faaliyet göstermektedir. Premium sınıf kabini  ve servisi ile dünyanın en iyi düşük maliyetli havayolu şirketi ödülünü aldı.

5.Jetstar Airways

Bir önceki yeri 5 numaraydı. Qantas Havayolu şirketinin alt makrası olan şirketin merkezi Melbourne’da. Kabin içi kaliteli hizmet suna havayolu şirketi filosundaki Airbus 320 ve Boeing 787 tipi uçaklarla faaliyet gösteren şirket Avusturalya ve Psaifiğin en iyi düşük maliyetli havayolu şirketini 5. kez kazandı.

4.Easyjet

Bir önceki yeri 4 numaraydı. Avrupanın önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketi 230’dan fazla Airbus tipi  uçağı ile 800’den fazla noktaya uçuyor. Ucuz fiyatları ve kaliteli hizmeti dolayısıyla 4. sırada.

3. Norwegian

Bir önceki yeri 3 numaraydı. Norwegian dünyanın en agresif ve tartışmalı olan düşük bütçeli havayolu şirketlerinden biri. İrlanda merkezli bir şirketi kullanarak trans-atlantik uçuşları yapacağını açıkladığında Amerikalı rakiplerinin bütün eleştiri oklarını hedef alan şirket ne olursa olsun bu uçuşları başlatacığının altını çiziyor. Müşterileri tarafından çok sevilen havayolu şirketi 4 yıl üstüste Avrupa’nın en iyi düşük maliyetli havayolu seçildi. Ayrıca şirket dünyanın en uzun uçuş düşük maliyetli havayolu şirketi ödülünü de aldı.

2.Virgin America

Bir önceki yeri 2 numaraydı. Virgin America Kuzey Amerika’daki en iyi düşük maliyetli havayolu şirketi değil aynı zamanda kıtadaki en iyi havayolu şirketidir. Şirket isminin özelliklerine sahip bir stil ve kaliteli hizmeti düşük maliyetli bir taşıyızı havayolu şirketi fiyatları ile sunuyor yolcularına. Şirket Alaska Havayolları’na satıldığı için geleceği hakkında bir öngürde bulunulamıyor.

1. Air Asia

Bir önceki yeri 1 numaraydı. 8 yıldır Air Asia dünyanın en iyi düşük maliyetli havayolu şirketi olma ünvanını elinden bırakmadı. Şirketin CEO’su Tony Fernandez başarısı bir devletin küçük havayolu şirketini 15 yılda çokulusluı bir şirket haline getirmeyi başardı. Müşteri odaklı hizmet, güleryüzlü ekip ve verimli çalışma Air Asia’yı 1. sırada tutuyor.

 

 

Bu yazı 4147 kere okundu.
Etiketler:
haberler
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV