2019 Yılında İflas Eden Havayolu Şirketleri

Paylaş
 

2017 yılında Air Berlin ve ingiliz Monarch havayolu şirketleri  ile başlayan havayolu şirketlerinin iflası 2018 yılında da devam etmiş tarihin tozlu sayfalarında Small Planet havayolu şirketi de yerini almıştı. 2019 yılı da havayolu şriketleri için iy başlamamıştı. alman havayolu şirketi Germania’da 2019 yılının başlarında iflasını verdi. 2019 yılının sonların doğru karşılaşılacak Thomas Cook iflası ise yılın sürprizlerinden biriydi. Thomas Cook şirketinin alman kolu Condor ise devlet yardımı ile iflastan kurtulmuş ancak geleceği belirsiz olarak faaliyetlerine devam etmekte. 2019 yılında İzlanda’lı Wow Air ve 58 yıllık geçmişi olan Slovenya’lı Adria ise iflaslarını ver diğer büyük şirketlerdi.

2019 yılında iflas eden bir kaç şirket daha vardı. Gelin hep birlikte onlara kısaca gözatalım.

California Pacific Airlines

2009 yılında faaliyetlerine başlayan California Pacific Airlines merkezi Carlsbad, California’daki McClellan-Palomar Havaalanı olan  Amerikalı bir bölgesel havayoluydu. şirket 28 Aralık 2018’de , Kaliforniya’daki operasyonları askıya aldığını açıkladı. Ocak 2019’da havayolu tüm operasyonları durdurdu ve şu anda yeniden yapılandırılıyor.

Air Philip

Air Philip bir Güney Koreli havayolu şirketiydi. Yurtiçi ve uluslararası hatlarla uçtu. 13 Mart 2019 itibariyle, Air Philip tüm uçuşlarını sonlandırdı ve faaliyetine son verdi.

ADA Colombia

Aerolínea de Antioquia olarak faaliyet gösteren ADA S.A., merkezi Medellín, Kolombiya’daki Olaya Herrera Havalimanı’nda bulunan bölgesel bir havayoluydu. 1987′ yılında faaliyetlerine başlayan şirket 29 Mart 2019’da tüm operasyonları durdurdu. Havayolu Medellín’den 20’den fazla destinasyona tarifeli yurtiçi seferleri yapıyordu.

İnsel Air

1993 yılında faaliyetlerine başlayan Insel Air, Curaçao’nun ulusal havayolu şirketi olarak görev  Hollandalı bir Karayip hayolu taşıyıcısıydı. Merkezi Willemstad, Maduro Plaza’daydı . Insel Air en son Karayipler’de, Güney Amerika’da beş bölgeye hizmet etti. Şirketin filosunda Fokker50 tipi uçaklardan oluşuyordu.

BMİ Regional

1987 yılında British Midland Regional Limited olarak bilinen ve eski adı bmi Regional olan flybmi olarak tanına şirket İngiltere ve Avrupa’da tarifeli yolcu seferleri düzenleyen bir İngiliz bölgesel havayolu şirketiydi. 16 Şubat 2019‘da faaliyetlerini durdurdu.

Fly Jamaica Airways

2011 yılında faaliyetlerine başlayan Fly Jamaica Airways, Kingston, Jamaika merkezli bir Jamaika havayolu şirketiydi. Havayolunun ana merkezi, Jamaika, Kingston’daki Norman Manley Uluslararası Havaalanı’ndı. Havayolu, ağırlıklı olarak Kuzey Amerika rotasında seferler düzenliyordu. Şirket 31 Mart 2019’da faaliyetlerine son verdi.

Jet Airways

1993 yılında Hindistan Mumbai merkezli kurulan şirket 17 Nisan 2019 günü faaliyetlerine son verdi.

Al Naser Wings Airlines

Daha önceleri  Al-Naser Havayolları olarak bilinen Al Naser Wings Havayolları, Irak’ın Bağdat bölgesinde Karrada’da bulunan küçük bir Irak havayolu şirketiydi. Havayolu şirketi, Orta Doğu’daki merkezlere, çoğunlukla da Şam’a yapılan seferleri gerçekleştirdi. 2005 yılında kurulan 2009 yılında faaliyetlerine başlayan şirket 16 nisan 2019 günü faaliyetlerine son verdi.

Avianca Brasil

Resmi adı Oceanair Linhas Aéreas S / A olan Avianca Brasil, Brezilya’nın São Paulo şehrinde Congonhas Havaalanı’nda bulunan bir Brezilyalı havayolu şirketiydi. 24 Haziran 2019‘da faaliyetlerine son verdi.

Avianca Argentina

Resmi olarak  Avian Líneas Aéreas S.A. olarak kurulan Avianca Argentina,  Buenos Aires, Aeroparque Jorge Newbery’deki operasyon merkezi  olan Arjantin merkezli bir Arjantinli havayolu şirketiydi. 1995 yılında kurulan şirket 21 Kasım 2019’da faaliyetlerine son verdi.

Aigle Azur

1946 yılında kurulan Aigle Azur, merkezi Paris Orly Havalimanı’nda bulunan ve merkezi bir Fransız havayolu şirketiydi. Havayolu, Airbus A320 ailesi ve A330 uçak filosuyla Fransa’dan Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’daki 21 noktaya tarifeli uçuşlar gerçekleştirdi. Havayolu iflas başvurusunda bulundu ve 2 Eylül 2019’da faaliyetlerine son vererek başka bir alıcıya devredildi.

Transporte Aero Militar

TAM – Transporte Aéreo Militar, Bolivya’daki La Paz merkezli bir havayolu şirketiydi. Bolivya Hava Kuvvetleri’ne aitti ve ticari havayollarının karlı bir şekilde faaliyet gösteremediği kırsal bölgelere seferler düzenlemek için kuruldu. 145 yılında kurulan şirket 23 Eylül 2019‘da faaliyetlerine son verdi.

XL Airways

Eski adıyla Star Airlines olan XL Airways France, merkez ofisleri Paris-Charles de Gaulle Havaalanı’nda bulunan bir Fransız havayolu şirketiydi. 1995 yılında faaliyetlerine başlayan şirket 23 Eylül 2019’da faaliyetlerine son verdi.

Peruvian Airlines

Peru Havayolları, Lima merkezli bir Peru havayolu şirketiydi. Havayolu şirketi,  Jorge Chavez Uluslararası Havalimanı’ndaki ana üssünden iç hat uçuşları yapmaktaydı. 2007 yılında kurulan 2009 tarihinde faaliyetlerine başlayan şirket 2 Ekim 2019’da  likidite sorunları nedeniyle tüm faaliyetlerini durdurdu.

Taron Avia

2007 yılında kurulan ermenistan merkezli Taron-Avia, Erivan merkezli bir Ermeni havayoluydu. Havayolu 2019’da tüm operasyonlarını durdurdu.

Astra Airlines

Astra Airlines, Selanik merkezli ve Selanik Uluslararası Havalimanı’nda bulunan bir Yunan bölgesel havayolu şirketiydi. Faaliyetlerine 2008 yılında başlayan şirket 14 Kasım 2019’da faaliyetlerine son verdi.

 

Bu yazı 1094 kere okundu.
Etiketler:
haberler
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV