
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Nereden gelmişler? Neredeler? serimize ülkemiz havayolu şirketlerinden biri olan SunExpress Havayolları şirketinde TC-SMV tescili ile çalışmış/çalışıyor olan Boeing 737 MAX8 tipi uçak ile devam ediyoruz.
Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.
Arctic Aviation kira şirketi mülkiyetindeki uçak 2017 yılındaki ilk uçuşunun hemen ardından,
2017 – 2020 yılları arasında İrlanda merkezli Norwegian Air İnternational şirketinde EI-FYB tescili ile,
2020 – 2021 yılları arasında İsveç merkezli Norwegian Air Sweden şirketinde SE-RYK tescili ile çalıştıktan sonra kiracı şirket olan Arctic Aviation şirketine döndü ve OE-IVY tescilini aldı.
Uçak bundan sonra yine OE-IVY tescili ile önce amerika merkezli Sky Leasing, 2023 yılında ise Birleşik Arap Emirlikleri kira şirketi DAE Capital şirketlerinin mülkiyetine geçti.
Uçk daha sonra,
2025 – 2025 yılları arasında Malta merkezli Smartlynx Malta şirketinde 9H-ARI tescili ile çalıştıktan sonra DAE Capital şirketine geri döndü.
Uçak daha sonra 2025 yılında Türk havayolu şirketi SunExpress şirketi tarafından kiralandı ve TC-SMV tescilini aldı.