Paylaş |
|
Tweet |
Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı’nda bekleyen ve Ürdün havayolu şirketi Jordan Aviation şirketinde ait JY-JAY tescilli Boeing 737-3S3 tipi uçak Gürcistan merkezli Fly Wings isimli havayolu şirketine satılmış ve geçtiğimiz 23 Temmuz günü Dubai’ye gitmek üzere Çorlu’dan kalkışını yapmış ancak uçak İran’ın Ahvaz Havalimanı’na yönelmişti. Bu olay üzerine uçağın kaçırıldığı iddiaları yayınlanmıştı.
Gelişmeler sonrasında inceleme başlatan SHGM – Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçağın yer hizmetlerini yapan Türk şirket Fly Service’in lisanslarını askıya almıştı. Olay sonrasında şirketin Genel Müdürü Gökhan Sarıgöl ise şu açıklamayı yaptı:
“Türkiye’de 15 yıldır temsilcililiğini yaptığımız Jordan Aviation’a ait B737-300 tipi uçak şubat ayında Gürcistan FLY Wings şirketine satılmıştır. Uçak satış evrakları uçağı alan FLY Wings şirketi tarafından tarafıma ibraz edilip uçağın kalkışı ile alakalı yakıt ve handling hizmetleri tarafımızdan talep edilmiş ve bu hizmetler için hava yoluna hizmet faturası resmi olarak kesilip tahsil edilmiştir.
Uçak kalkış öncesi tarafımıza uçağı alan FLY Wings şirketi tarafından uçağın tüm evrakları verilmiştir. 23 temmuz günü uçak kalkış öncesi motor arızası yapıp pistten geri dönmüş uçağı boş olarak Dubai’e gönderilmesi için kiralanan pilotlar uçak arızasını Ürdün Hava Yollarının kendi teknisyenlerine bildirmiştir.
Teknisyenler uçağı tamir edip CRS dediğimiz uçak tekrar servise girmesi için yazıyı imzalayıp uçağın kalkış için hazır olduğunu teyit etmişlerdir. Bu bilgiye istinaden Türk Sivil Havacılığı uçağın boş kalkması için bir sıkıntı olmadığını belirtip istinaden uçak boş olarak Dubai’ye kalkmış ve uçağın Çorlu’da yaşadığı teknik problem tekrar ortaya çıktığından, uçak uçuş rotası üstünde bulunan İran’a ait Ahvaz Havalimanına teknik iniş yapmak zorunda kalmıştır. Uçak iniş öncesi Emergency Declaration (Acil Durum) olan 7700 kodu ilan etmiştir.
Bu konuda FLY Service veya şahsımın bu uçağın satılması ile alakalı hiç bir ilişkisi olmamıştır dolayısı ile tarafıma atıf yapılan tüm haberler asparagas ve yalandır.
Bu uçağın İran’a inmesi nedeniyle çıkan kriz nedeniyle şirketimin temsil ve uçuş operasyon ruhsatları askıya alınmış olup, bu konuda şirketimizin avukatları gerekli hukuki girişimlerde bulunmuştur. Şirketimizin gözetim ve yönetim hizmetleri devam etmektedir.
26 yıllık bir firma ve 110 kişinin çalıştığı yılların şirketi olarak 65 hava yoluna hizmet verdiğimiz bir ortamda kaldığımızdan temsil etiğimiz firmaların uçuş operasyonlarında büyük sıkıntılar yaşamakta olup bu durum hava yollarının uçuşlarına büyük sıkıntılar yaşatmıştır.
Şirketimizin hiç bir alakası olmayan bir uçak satışı ve böyle iddialar konusunda her türlü hukuki işleme başvurulacaktır. Konuyu saygılarımla havacılık camiasına sunarım”