Delhi Havalimanı’nda Kaos

Paylaş
 

Delhi Havalimanı’nda Yoğun Sis Kaosu: Uçaklar Saatlerce Bekledi, Lufthansa B747 Tipi Uçağı Park Yerine Geri Döndü

DELHI – Hindistan’ın başkenti Delhi’de bulunan Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı (DEL), yoğun sis ve düşük görüş mesafesi nedeniyle adeta kaosa sürüklendi. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sis, hava trafiğinde ciddi aksamalara yol açtı.

Edinilen bilgilere göre, Lufthansa’ya ait bir Boeing 747 uçağı, yaklaşık 5 saat boyunca yerde bekledikten sonra taksi yaparak tekrar park pozisyonuna geri döndü. Uçağın kalkış için uygun görüş koşullarını beklediği ancak şartların iyileşmemesi nedeniyle operasyonun iptal edildiği öğrenildi.

Pistler Kilitlendi, Uçaklar Park Yeri Bulamadı

Sis nedeniyle sadece kalkışlar değil, inişler de büyük ölçüde etkilendi. Havalimanına iniş yapan en az 13 uçağın park yeri bulabilmek için beklemek zorunda kaldığı, apron ve taksi yollarında uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi.

Yetkililer, düşük görüş koşullarının özellikle sabah saatlerinde CAT-III operasyonları dışındaki uçuşları ciddi şekilde sınırladığını belirtti. Havalimanında görev yapan yer hizmetleri ekiplerinin de yoğunluk nedeniyle zor anlar yaşadığı ifade ediliyor.

Yolculara Uyarı: Gecikmelere Hazırlıklı Olun

Havayolu şirketleri ve havalimanı yetkilileri, bugün Delhi çıkışlı veya varışlı uçuşu bulunan yolcuları uzun gecikmeler ve olası iptaller konusunda uyardı. Yolcuların havalimanına gitmeden önce uçuş durumlarını kontrol etmeleri ve havayollarından gelen bilgilendirmeleri takip etmeleri tavsiye ediliyor.

Meteoroloji kaynakları, sisin gün içinde kademeli olarak etkisini azaltmasının beklendiğini ancak hava trafiğinde normalleşmenin zaman alabileceğini belirtiyor.

Bu yazı 76 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV