Paylaş |
|
Tweet |
Dünyanın en büyük kargo uçaklarınden biri olan Antonov An-124-100 tipi nakliye uçağı Tekirdağ – Çorlu Havalimanı’nda . Suudi Arabistan’ın Al-Kharj Havaimanı’ndan ADB219F uçuş kodu ile gelen UR-82007 tescilli Antonov An-124 tipi dev kargo uçağı 150 ton taşıma kapasitesine sahip. 69 metre uzunluğa sahip 4 motorlu uçağın değeri 70 – 100 milyon dolar arası. Saatte 865 km hıza çıkabilen uçak Ukrayna üretimidir.
Uçağın Tekirdağ – Çorlu Havalimanı’na boş olarak geldiği ancak neden geldiği konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Uçak kargosunu aldıktan sonra gece saatlerinde ADB5571 uçuş kodu ile Tekirdağ Çorlu Havalimanı’ndan kalkışını yaparak orta Afrika ülkesi olan Nijer’in başkendi Niamey’e gitti.
Aynı model başka bir uçak geçtiğimiz günlerde yine Tekirdağ Çorlu Havaliman’nı ziyaret etmiş ve haberini sizlerle paylaşmıştık.