Hürkuş B’nin Montajı Başladı

Paylaş
 

Merhabalar Havacılık Meraklıları

Türk Hava Kuvvetleri’inin eğitim uçağı ihtiyacını karşılamak amacıyla TAI tesislerinde tasarlanıp üretilecek olan 15 uçaktan ilk 2 adetinin montajına başlandı.

Sivil sertifika alan Hürkuş A modelinden sonra TUSAŞ Hürkuş B modeli için kolları sıvadı. 26 Aralık 2013 yılında imzalanan sözleşme nezdinde 15 adet Türk Hava Kuvvetleri için üretilecek ilk iki modelin gövde imalatı başladı. Hürkuş B modeli entegre aviyoniklerle birlike  HUD, MFD, IN/GPS ve görev bilgisayarını kapsayan geliştirilmiş bir konfigürasyon ile karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor. Hürkuş’un askeri versiyonu olan Hürkuş B’nin ilk uçuşunu 2017 yılında yapması; ilk uçağın ise 2018 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Proje kapsamında, TUSAŞ, 2019 yılına kadar 15 adet uçağı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edecek.

Hürkuş ile aynı sınıftaki uçaklar zaman zaman hafif yer taarruz görevlerinde de kullanılıyorlar. TUSAŞ bu gibi görevler için Hürkuş C modelinin geliştirmek için çalışmalarını Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile koordineli olarak sürdürmektedir.

Hürkuş B nin montaj hattındaki ilk iki uçağı.

Kaynak : Tony Osborne twitter

Bu yazı 2422 kere okundu.
Etiketler:
haberler hürkuş
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV