
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
İtalya’da Üretilen İlk Bayraktar TB3 Nisan’da Hangardan Çıkacak
İtalyan savunma şirketi Leonardo, ülkenin kuzeydoğusundaki Ronchi dei Legionari tesisinde üretilmiş ilk Bayraktar TB3 insansız hava aracını Nisan 2026 itibarıyla hangardan çıkarmaya hazırlanıyor. Uçak, Leonardo-Baykar ortaklığıyla kurulan LBA Systems etiketi taşıyacak ve İtalya menşeli çok sayıda sensör ve sisteme sahip olacak.
TB3’ün Deniz ve Kara Kullanımı
TB3, kısa pistli hücum gemisi ITS Trieste için TCG Anadolu benzeri görevler üstlenebilecek kapasitede tasarlandı. Bu da, İtalyan donanmasının insansız hava aracı kapasitesini artırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Türkiye Menşeli Sistemlerin İtalya’daki Üretimi
Türkiye’nin diğer İHA ve SİHA platformları da İtalya’da belirli tesislerde üretiliyor veya modifiye ediliyor:
Stratejik Önemi
İtalya’da üretilecek TB3, hem Avrupa hem de NATO tatbikatlarında görev alabilecek yetkinliğe sahip olacak. Bu adım, Baykar’ın küresel pazarlarda yer alması ve İtalya’nın savunma sanayii kapasitesinin artırılması açısından kritik öneme sahip.
Sonuç
Leonardo ve Baykar iş birliğiyle üretilen TB3, kısa süre içinde hangardan çıkacak ve İtalya menşeli sistemlerle donatılmış ilk Bayraktar olarak tarihe geçecek. Bu gelişme, insansız hava araçları alanında uluslararası iş birliklerinin güçlenmesi anlamına geliyor.