Kuruyemiş Alerjisi Olanlar Uçak Yolculuğu Yapabilir mi?

Paylaş
 

Kuruyemiş Alerjisi Olanlar Uçak Yolculuğu Yapabilir mi?
Kuruyemişlere alerjim var, havayolu ile seyahat ederken risk altında mıyım?

Bu durum havayolu şirketlerine göre değişiklik gösterebilmekte olup, bu konu ile kesin bir cevap verebilmek mümkün değildir. Örneğin yemeklerinde veya aperatiflerinde fıstık bulundurmayan bir havayolu uzun menzilli uçuşlarının menüsünde fıstığa yer verebilir. Yine business ve first class uçuşlarında diğer kuruyemiş türleri de yer alabilmektedir.

Bazı havayolu şirketleri, yolcunun önceden bildirmesi durumunda bu ürünleri uçuşlarından çıkarabilmektedir. Ama bu durum bile diğer yolcuların kendi tüketimi için veya yanlışlıkla olsa bile fındık fıstık ürünlerini yanlarında getirmeleri gerçeğini dışlayamaz.

Günümüzde eser miktarda bile olsa riskli gıda içerik bildirimleri yaygınlaşmıştır. Bugüne kadar kimsenin uçakta fındık-fıstık tozunu soluması sebebiyle öldüğü düşünülmemektedir. Oluşan reaksiyonların çoğu hafif veya orta şiddette hissedilmektedir. Üstelik birçok uçak, şiddetli allerjik reaksiyon tedavisi için ilaç içeren, hekim kullanımı gerektiren, kapsamlı bir tıbbi kit taşımaktadır. Yine de allerjik bir bünyeniz varsa, doktor tarafından reçete edilmiş ilaçlarınızın yanınızda olduğundan ve uçak içinde kullanılabilir olduğundan emin olmalısınız.

Uçak içindeki kabin memurları yanınızda taşıdığınız ilaçlarla tedavinizi uygulamak için eğitilmemişlerdir ama size imkan ve bilgileri dahilinde destek vereceklerdir. Olası tedavi gereksinimi durumunda yanınızda bulunan aile üyeleriniz, arkadaşlarınız, varsa yolculardan gönüllü sağlık personeli tarafından yardım edilmesi beklenmelidir. Eğer epipen türü adrenalin otoenjektörünüz varsa, bunlara uçakta izin verilebilmektedir. Fakat yanınızda bu ilaç ve ekipmanın mutlaka gerekli olduğuna dair bir yazınızın olması ve güvenlik geçişlerinde ilgili personele göstermeniz önem arz etmektedir.

Bu yazı 678 kere okundu.
Etiketler:
haberler
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV