
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Nereden gelmişler? Neredeler? serimize ülkemizin eski havayolu şirketlerinden biri olan Karadeniz Havayolları – Karadeniz Hava Yolları şirketinde TC-KHT tescili ile çalışmış/çalışıyor olan Antonov An-24RV tipi uçak ile devam ediyoruz.
Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.
1973 yılında ilk uçuşunu yapan uçağımız,
1973 – 1995 yılları arsında Sovyetler Birliği havayolu şirketleri Aeroflot ve SAAK şirketlerinde CCCP-46606 ve RA-46606 tescilleri ile,
1995 – 1997 yılları arasında ülkemiz havayolu şirketlerinden Karadeniz Hava Yolları şirketinde TC-KHT tescili ile çalıştıktan sonra 1997 yılında kiracı şirkete dönen uçak yine RA-46606 tescilini aldı.
Uçak daha sonra,
1998 yılında yine ülkemiz havayolu şirketlerinden Golden Airways şirketine gelen uçak bir süre bu şirkette çalıştıktan sonra Gana Kumasi Havalimanı’nda hurdaya ayrıldı.