
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Nereden gelmişler? Neredeler? serimize ülkemizin havayolu şirketlerinden biri olan Mavi Gök Havayolları – Mavi Gok Airlines şirketinde TC-MGT tescili ile çalışmış/çalışıyor olan Boeing 737-9PER tipi uçak ile devam ediyoruz.
Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.
Amentum Capital kira şirketi mülkiyetindeki uçağımız 2007 yılındaki ilk uçuşunun hemen ardından,
2007 – 2017 yılları arasında Endonezya havayolu şirketi Lion Air şirketinde PK-LFI tescili ile, ( uçak bu arada 2015 yılında FPG Group kiraşirketi mülkiyetine geçti)
2017 – 2021 yılları arasında Güney Kore havayolu şirketi Eastar Jet şirketinde HL-8097 tescili ile, ( uçak bu arada 2018 yılında Fortress Tranportation FTAI kira şirketi mülkiyetine geçti ve OK-FTP tescilini aldı.)
Uçak daha sonra,
2021 – 2024 yılları arasında Irak havayolu şirketi Fly Baghdad şirketinde YI-BAT tescili ile çalıştıktan sonra 2024 yılında yine kiracı şirket olan Fortress Tranportation FTAI şirketine 2-IBAT tescili ile,
2024 yılından itibaren ülkemiz havayolu şirketlerinden Mavi Gök Havayolları şirketine gelen uçak TC-MGT tescilini aldı. Uçak 2024 Temmuz itibarı ile halen aynı şirkette çalışmakta.