
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Nereden gelmişler? Neredeler? serimize ülkemiz eski havayolu şirketlerinden biri olan Kıbrıs Türk Hava yolları – Cyprus Turkish Airlines – KTHY şirketinde TC-MZZ tescili ile çalışmış/çalışıyor olan Boeing 737-8S3 tipi uçak ile devam ediyoruz.
Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.
Sunrock Aircraft Corporation – SUNR kira şirketi mülkiyetindeki uçak 2000 yılındaki ilk uçuşunun heman ardından,
2000 – 2010 yılları arasında Kıbrıs Türk Hava Yolları – Cyprus Turkish Airlines (KTHY) şirketinde TC-MZZ tescili ile,
2010 – 2011 yılları arasında SAGA Airlines şirketinde TC-SGL tescili ile, ( uçak bu arada Sojits Aircraft Leasing kira şirketi mülkiyetine geçti )
2011 – 2024 yılları arasında ülkemi havayolu şirketlerinden Corendon Airlines ve Pakistan havayolu şirketi Pakistan İnternatonal Airlines – PIA şirketlerinde TC-TJJ tescili ile çalıştı. Uçak aynı yıl içinde ingilterede bulunan St. Athan Havalimanı‘na depolanmak üzere parkedildi ve bir kaç ay sonra parçalandı. (uçak bu arada 2015 yılında Aircastle, 2018 yılında Apollo Aviation ve Carlyle Aviation Partners kira şirketleri mülkiyetine geçti )
Kapak fotoğrafı : Gökhan Sarıgöl