Paylaş |
|
Tweet |
Nereden gelmişler? Neredeler? serimize ülkemizin eski havayolu şirketlerinden biri olan Onur Air şirketinde TC-OCE tescili ile çalışmış/çalışıyor olan Airbus A330-223 tipi uçak ile devam ediyoruz.
Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.
2000 yılında ilk uçuşunu yapan uçak,
2000 – 2007 yılları arasında İsveç havayolu şirketi Novair, Libya havayolu şirketi Libyan Arab Airlines, Portekiz havayolu şirketi Air Luxor ve küba havayolu şirketi Cubana şirketlerinde SE-RBF tescili ile çalıştıktan sonra mülkiyetinde bulunduğu Airbus Financial Services şirketine döndü ve F-WQVY tescilini aldı.
Uçak daha sonra,
2007 – 2015 yılları arasında Hindistan havayolu şirketi Air İndia şirketinde VT-IWA tescili ile,
2015 yılında kısa bir süreliğine amerikan şirketi Apollo Aviation şirketinde G-CINP tescili ile,
2015 – 2022 yılları arasında ülkemiz havayolu şirketlerinden Onur Air ve Suudi Arabistan havayolu şirketi Saudia Arabian Airlines şirketlerinde TC-OCE tescili ile, ( uçak bu arada 2018 yılında Carlyle Aviation Partners kira şirketi mülkiyetine geçti )
2022 yılında itibaren ve halen – Şubat 2025 – ülkemiz havayolu şirketlerinden Seres Aero şirketinde TC-OCE tescili ile çalıştı/çalışıyor.