Paylaş |
|
Tweet |
Geçtiğimiz gün BURADA paylaştığımız haberde Rusya’nın Türkiye’dki yangınlarla mücadelesine destek için 5 adet İlyushin İl-76 ve 3 adet Mi-8 tipi yangın söndürme uçak ve helikopteri göndereceğini ve ilk uçağın Antalya’ya geldiğini sizlerle paylaşmıştık.
Akşam saatlerinde iki uçak daha Antalya Havalimanı’na inerek toplam 3 uçağın geldiği öğrenildi.
Rusya Hava kuvvetleri’ne ait RA-82038 kuyruk numaralı Antonov an-124 tipi nakliye uçağı Rusya’nın Gelendzhik Havalimanı’ndan kalkarak RFF925 uçuş kodu ile Antalya Havalimanı’na geldi. Bu uçağın muhtemelen Rusya’dan gelecek 3 adet Mi-8 tipi yangın söndürme helikopterlerinden bir yada bir kaçını getirdiği tahmin ediliyor.
Gelen bir diğer uçak ise yine Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait RA-78818 kuyruk numaralı İlyushin İl-76MD tipi uçak. Rostov on Don Havaliman’ndan RFF9926 uçuş kodu ile gelen bu uçağın da Rusya’dan gelecek yangın söndürme helikopterlerinden bazılarını getirdiği tahmin ediliyor.