Sahil Güvenlik Uçağı Tespit , TCG Güven Müdahale Etti

Paylaş
 

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye sahillerine yaklaşık 50 deniz mili mesafede bulunan, ticari bir gemiden denize düştüğü tahmin edilen ve deniz trafiği için tehlike oluşturan 3 adet konteynerin başıboş şekilde deniz üzerinde sürüklendiği bilgisinin bölgede seyreden gemilerce iletildiği belirtildi.

​Konteynerlerin mevkilerinin, görevlendirilen Sahil Güvenlik uçağı ile tespit edildiği ve yedeklenerek (halatla çekilerek) İğneada Limanı’na intikal ettirilmesi maksadıyla TCSG GÜVEN korveti görevlendirildiği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

”​Müteakiben bölgeye intikal eden TCSG GÜVEN tarafından konteynerler yedeklenmeye (gemiye halatlarla bağlayıp çekme) başlanmış ve seyir emniyeti açısından oluşan risk ortadan kaldırılmıştır. ​Konteynerlerin mevcut deniz şartlarıyla ve emniyetli bir şekilde TCSG GÜVEN tarafından İğneada Limanı’na getirilmesini müteakip gerekli soruşturma başlatılacaktır.”

 

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu yazı 1080 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV