Göklerdeyiz Havacılık Sitesi
Test Yapılan Helikopter Kırım Geçirdi
24 Temmuz 2026
Goklerdeyiz Admin

Test Yapılan Helikopter Kırım Geçirdi

Esenboğa Havalimanı’nda Bakımdan Çıkan Helikopter Kaza Yaptı

Ankara – Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bakım işlemlerinin ardından gerçekleştirilen motor güç testi sırasında bir helikopter kaza yaptı. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, helikopterde ciddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Skyline şirketine ait Agusta A109E tipi, TC-HJU tescilli helikopter, bakım sonrası gerçekleştirilen güç testi sırasında dengesini kaybederek yan yattı. Kazada helikopterin orta iniş takımı desteğinin (merkez strut) kırıldığı ve gövdesinde önemli ölçüde hasar oluştuğu öğrenildi.

İlk belirlemelere göre olay sırasında helikopterde bulunan personelden yaralanan olmadı. Ancak yaşanan kaza nedeniyle hava aracının yeniden kapsamlı teknik incelemeye alınacağı belirtildi.

Olayın ardından ilgili teknik ekipler tarafından bölgede inceleme başlatılırken, kazanın kesin nedeninin yapılacak teknik değerlendirmelerin ardından netlik kazanacağı ifade edildi.

Bakım sonrası gerçekleştirilen motor ve sistem testleri, hava araçlarının emniyetli şekilde yeniden hizmete alınabilmesi için uygulanan standart prosedürler arasında yer alıyor. Esenboğa Havalimanı’nda yaşanan bu olayın da teknik inceleme kapsamında detaylı olarak değerlendirileceği bildirildi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Bir Yorum Bırak

Facebook Yorumları

Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Göklerdeyiz Mobil By Erhan Aydoğdu