Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Bit ATAK Helikopter Daha

Paylaş
 

Merhabalar Havacılık Meraklıları

TAI tesislerinde üretim ve testleri tamamlanan yeni  T129 ATAK Helikopteri de Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi. Helikopter dün birliğine uçtu. Bu yıl içinde 10’un üzerinde helikopterin daha Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmesi bekleniyor.

22.’si teslim edilen T129B helikopteri çok amaçlı görevlere uygun olarak en modern elektronik savaş gereçleri ile entegre edildi. Aynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi MIZRAK, 12 adet güdümlü CİRİT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabilme kabiliyetine sahip.

İki mürettebatı bulunan helikopter, her biri 1.360 hp gücünde olan 2 adet LHTEC CTS800-4ATurboshaft motoruna sahip. En fazla 288 km/saat hıza ulaşabilen helikopterin maksimum kalkış ağırlığı ise 5 bin kilogram. Menzili ise 556km.

 

 

Bu yazı 1483 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV