
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Washington Reagan Havalimanı’ndan geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan uçak kazasının yankıları sürerken az kalsın aynı kaza yeniden yaşanıyordu.
Geçtiğimiz Ocak ayında Reagan Havalimanı’na iniş yapan Delta Airlines şirketine ait bir uçak ile amerika ordusuna ait bir helikopter nehir üzerine çarpışmış, 67 kişi hayatını kaybetmiş ve haberini sizlerle BURADA paylaşmıştık.
Benzer kaza Delta Airlines şirketine ait sefer sayılı Minneapolis-St. Paul seferini gerçekleştiren N342NB tescilli Airbus A319-114 tipi uçak, Washington’da bulunan Ronald Reagan Havalimanı’ndan kalkış yaptığı sırada, Arlington Mezarlığı üzerinde tören uçuşu gerçekleştiren dört amerika Hava Kuvvetleri’ne ait T-38 jetiyle tehlikeli bir şekilde yakınlaştı. Delta uçağının çarpışma önleme sistemi (TCAS) çarpışma uyarısı verince, hava trafik kontrolörleri her iki uçağa da yönlendirme talimatları iletti. Delta Airlines yetkilileri, uçuş ekibinin prosedürlere uygun hareket ettiğini belirtti. Olay sırasında uçakta 131 yolcu ve 5 mürettebat bulunuyordu.