
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Ryanair Uçağı Kalamata Havalimanı’nda Taksi Yaparken Çitlere Çarptı
Yunanistan – Ryanair’e ait EI-HMZ tescilli Boeing 737 MAX 8-200 tipi yolcu uçağı, Yunanistan’ın Kalamata Uluslararası Havalimanı’nda taksi yaparken kanat ucunu (winglet) çitlere çarptı. Olay, İrlanda merkezli hava yolu şirketinin FR6080 sefer sayılı Londra – Kalamata uçuşunun inişinin ardından meydana geldi.
Ryanair sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “FR6080 sefer sayılı uçuş güvenli bir şekilde iniş yaptıktan sonra taksi sırasında uçağın kanat ucu Kalamata Havalimanı’ndaki bir çitle temas etti” denildi. Sözcü ayrıca, uçağın daha sonra park pozisyonuna devam ettiğini ve yolcuların normal şekilde uçaktan indirildiğini ifade etti.
Uçakta meydana gelen hasarın ardından gerekli teknik incelemeler ve bakım çalışmaları yapıldı. Ryanair, uçağın yapılan kontrollerin ardından tekrar hizmete döndüğünü bildirdi.
Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı olayla ilgili olarak havalimanı yetkilileri ve sivil havacılık otoritesi tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Ryanair 737 MAX 8-200 damages its winglet after colliding with a fence while taxiing at Kalamata International Airport in Greece.
A spokesperson for Ryanair told media that Flight FR6080 had landed safely but as it was taxiing, 'the wing tip came in contact with a fence at… pic.twitter.com/jkYYTBo7su
— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) June 19, 2025