Yolcu Uçakları 1 Yıl Sonra Yeniden Atatürk Havalimanı’nda

Paylaş
 

Yolcu Uçakları Yeniden Atatürk Havalimanı’nda.

Atatürk Havalimanı’ndaki tarifeli uçuş operasyonu, 6 Nisan 2019 tarihi itibarı ile İstanbul Havalimanı’nın açılması ile son bulmuştu. Yaklaşık bir yıldır Atatürk Havalimanı’nda sadece kargo uçuşları ile özel jetler operasyon yapıyordu.

27 Mart 2020 günü Türk Hava Yolları’nın 5 nokta haricinde durduracağı tüm dış hat operasyonu ile birlikte tüm filo yere inecek. Yere indirilecek uçakların bir bölümü Atatürk Havalimanı’na hem park hem de bakım amaçlı gelmeye başladı. Bu operasyonla birlikte iki adet Airbus A330 tipi uçak, Atatürk Havalimanı’na indi. Uçaklar yolcu köprülerine bağlandı.

Yaklaşık bir yıl sonra uçakların yeniden köprüye bağlanması özlenen günleri geri getirdi. Aradan geçen 1 yılın sonunda henüz Atatürk Havalimanı’na tam ne yapılacağına karar verilemedi. Ancak deprem veya salgın risklerinde olduğu gibi Atatürk Havalimanı ihitmaller dahilinde bir toplanma merkezi haline getirilebilir.

Gelecekte uçak bakım merkezlerinin taşınması ile birlikte dev hangarlar, örneğin bu durumda olduğu gibi kapsamlı hastane, barınma merkezleri olarak görev yapabilir.

Konu ile ilgili daha önce sizinle paylaştığımız haberimiz:

Atatürk Havalimanı Karantina Merkezi Olur mu?

Fotoğraflar: Tolga Özbek

Bu yazı 1500 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV