
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Nereden gelmişler? Neredeler? serimize ülkemizin havayolu şirketlerinden biri olan MNG Havayolları – MNG Airlines şirketinde TC-MNY tescili ile çalışmış/çalışıyor olan Airbus A300B4-203F tipi uçak ile devam ediyoruz.
Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.
Uçağımız 1984 yılında ilk uçuşunu yaptıktan sonra Lüksemburg havayolu şirketi Luxair şirketi için hazırlanmış olsa da şirket uçağı almaktan vazgeçince uçak Finlandiya havayolu şirketi KarAir şirketine gitti.
Uçak bundna sonra,
1986 – 1990 yılları arasında Finlandiya havayolu şirketleri KarAir ve Finnair şirketlerinde OH-LAA tescili ile,
1998 – 2004 yılları arasında ingiliz havayolu şirketleri Air Scandic, Caledonian Airways şirketlerinde G-TTMC tescili ile, ( uçak bu yıllar arasında Portekiz havayolu şirketi SATA İnternational şirketi tarafından kiralanmak istense de daha sonra şirket uçağı kirlamaktan vazgeçti.)
2004 – 2006 yılları arasında ülkemiz havayolu şirketlerinden MNG Airlines ve İran havayolu şirketi İran Air şirketinde TC-MNY tescili ile,
2006 – 2007 yılları arasında İran havayolu şirketleri İran Air ve İran Airtour şirketlerinde TC-OBC tescili ile,
2007 – 2009 yılları arasında İran havayolu şirketi İran Airtour şirketinde EP-MDA tescili ile,
2009 – 2018 yılları arasında İran havayolu şirketi İran Air şirketinde EP-IBG tescili ile çalıştıktan sonra 2018 yılında Tahran Mehrabad Havalimanı’nda depolanmak üzere park yerine çekildi.