Paylaş |
|
Tweet |
Ülkemiz kargo havayolu şirketlerinden biri olan ve bünyesinde Boeing 747 tipi kargo uçakları bulunan Air ACT kargo şirketine ait, Türk Hava Yolları’nın kargo şirketi THY Kargo adına çalışan iki uçak bu gün ( 15 Şubat 2021 ) kalkışlarından hemen sonra geri döndü.
İlk geri dönüş olayı İstanbul’da yaşandı. Türk Hava Yolları Kargo ( Turkish Cargo) şirketine ait 9T6490/THY6490 sefer sayılı İstanbul Atatürk Havalimanı – Navoiy seferini yapan TC-ACM tescilli Boeing 747-428F(ER) tipi kargo uçağının pilotları kalkışlarından hemen sonra tırmanışlarını henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı 15000 feet seviyelerinde durdurup geri dönme kararı aldılar. Yapılan geri dönüşü ardından Marmara Denizi üzerinde yapılan kısa bir beklemenin ardından uçak güvenli bir şekilde İstanbul Atatürk Havalimanı’na inişini yaptı.
Bugün içinde geri dönen bir diğer uçak ise yine THY Kargo adına çalışan ve Türk Hava Yolları Kargo şirketine ait 9T6551/THY6551 sefer sayılı İstanbul Atatürk Havalimanı – Shannon – Chicago seferini yapan TC-ACF tescilli Boeing 747-481(BDSF) tipi kargo uçağıydı. Uçağın pilotları kalkışlarından hemen sonra tırmanışlarını henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı ( resmi olmayan bazı kaynaklara göre motor arızası yüzünden ) 3000 feet seviyelerinde durdurup geri dönme kararı aldılar. Yapılan geri dönüşün ardından kısa bir süre deniz üzerinde turlayan uçak Shannon Havalimanı’na güvenli bir şekilde inişini gerçekleştirdi.
Uçak kalkışından kısa bir süre önce kalkış için pist başı yapmış ancak yine bilinmeyen bir nedenden dolayı pist başından kalışını yapmadan geri döndüğü gelen bilgiler arasında.