Akıncı TİHA Şimdi Daha Yükseklerde

Paylaş
 

Akıncı TİHA Şimdi Daha Yükseklerde.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından paylaştığı bilgi mesajında ve videoda Tekirdağ Çorlu Havalimanı’nda testleri devam eden Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın 1 numaralı prototipinin ( PT-1) sabah saatlerinde TCAKN01 uçuş kodu ile Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı’ndan test için havalandığını ve yüksek irtifa testi ile birlikte yaklaşık 1 saat 30000 feet yükseklikte uçtuğunu belirtti.

AKINCI’nın devam eden testleri kapsamında PT-1 olarak adlandırılan ilk prototipi, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda yer alan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi’ni başarıyla tamamladıAKINCI TİHA PT-1, geceden başlayan hazırlıkların ardından Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi kapsamında 06.16’da havalandı. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’ın yönetiminde gerçekleştirilen ve 30 bin feet irtifanın (Yaklaşık 9.15 km) geçildiği uçuş 3 saat 22 dakika sürdü. Bayraktar Akıncı TİHA, gökyüzünde gerçekleştirilen testlerin ardından saat 09.38’de başarıyla indi. İki prototiple devam eden testlerde Bayraktar AKINCI TİHA, böylece beşinci başarılı uçuşunu gerçekleştirdi.

İlk uçuşunu 6 Aralık 2019 tarihinde yapan Bayraktar AKINCI TİHA, bugüne kadar iki prototiple beş başarılı uçuş testi gerçekleştirdi. Proje kapsamında Bayraktar AKINCI TİHA’nın yıl sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor.

a7RfWh

Bayraktar açıklamasında şunları kaydetti:

Geçtiğimiz günlerde Akıncı TİHA’nın ikinci prototipi göklerle buluşmuş ve haberini sizlerle paylaşmıştık:

İkinci Akıncı TİHA Göklerde

Bu yazı 960 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV