Paylaş |
|
Tweet |
Nereden gelmişler? Neredeler? serimize Pegasus Havayolları – Pegasus Airlines şirketinde TC-CPO tescili ile çalışan Boeing 737-8AS tipi uçakla devam ediyoruz.
Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.
RBS Aviation kira şirketi mülkiyeti altında 2007 yılında ilk uçuşunu yapan uçağımız aynı yıl içinde İrlanda havayolu şirketi Ryanair şirketinde EI-DPS tescili ile 2014 yılına kadar çalıştı.
2014 yılında ülkemiz havayolu şirketi Pegasus Havayolları’na kiralanan uçak TC-CPO tescilini aldı ve 2020 yılına kadar çalıştı. Bu arada uçak ORIX Aviation kira şirketi mülkiyetine geçti.
2020 yılında Pegasus Havayolları’ndan ayrılan uçak aynı yıl içinde İrlanda merkezli fransız hava kargo şirketi ASL Airlines France şirketi filosuna katılarak kargo modeli olan Boeing 737-8AS(BCF)(WL) modeline çevrildi ve F-HIQB tescilini aldı.
Uçak 2021 Mayıs ayı itibarı ile halen aynı şirkette çalışmakta.