Nereden Gelmişler? Neredeler? TC-JCF (2)

Paylaş
 

Nereden gelmişler? Neredeler? serimize ülkemiz havayolu şirketlerinden Türk Hava Yolları – THY – Turkish Airlines şirketinde TC-JCF tescili ile  çalışmış / çalışıyor olan Boeing 707-321 tipi uçak ile devam ediyoruz.

Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.

Uçağımız 1959 yılındaki üretiminin hemen ardından,

1959 – 1970 yılları arasında amerikan havayolu şirketi Pan american World Airways ve Pakistan havayolu şirketi PIAPakistan İnternational Airlines şirketlerinde N723PA tescili ile,

1970 – 1976 yılları arasında Yugoslav havayolu şirketi JAT Airways şirketinde YU-AGA tescili ile,

1976 – 1979 yılları arasında Union Trade International, Concare ve Barbados havayolu şirketi Carib West şirketlerinde N711UT tescili ile çalıştıktan sonra Hintli işadamı Rashid Khan uçağı satın alır ve Zaire tescili olan 9Q-CRY tescilini verir. Uçak ortadoğuda bir süre dolaştıktan sonra Sharjah’tan ingiltereye giderken Türkiye havasahasında arıza yapar ve Ankara Esenboğa Havalimanı’na mecburi iniş yapar. Ancak bundan sonrası daah ilginç bir hal alır. Uçak sahipsiz bir şekilde bir süre bekledikten sonra Türk makamlar tarafından uçağa el konulur. Türk Hava Yolları uçağa talip olur ve TC-JCF tescili verilir. Uçak bakıma alındığında uçağın bir çok yapısal ve motor sorunu olduğu anlaşılınca tescil verilmiş olsada THY uçağı uçurmaktan vazgeçer. 1984 yılında uçak hurdaya ayrılır ve parçalanır.

 

Bu yazı 790 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV