
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Aksaray’da Biçerdövere Yedek Parça Helikopterle Ulaştırıldı
Aksaray’ın Bağlıkaya Beldesi’nde ayçiçeği hasadı sırasında dikkat çekici bir olay yaşandı. Bir ayçiçek tarlasında biçerdöver arızalanınca ihtiyaç duyulan yedek parça helikopterle bölgeye getirildi.
Tarım sezonunun en yoğun döneminde zaman kaybı yaşanmaması için devreye sokulan bu yöntem, çevredeki çiftçilerin şaşkın bakışları arasında gerçekleşti. Helikopterin tarlaya alçalarak parçayı bırakması, üreticiler tarafından cep telefonlarıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı.
Çiftçiler, uygulamanın hasat süreci için büyük kolaylık sağladığını belirtti. Köylüler, “Geçmiş yıllarda benzer arızalarda günlerce beklemek zorunda kalıyorduk. Helikopterle parça gelmesi gerçekten çok farklı bir deneyim oldu” ifadelerini kullandı.
Yetkililer ise tarım sezonunun kritik dönemlerinde çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için alternatif çözümlerin devreye alınabileceğini kaydetti.

