Nereden Gelmişler? Neredeler? TC-OBG

Paylaş
 

Nereden gelmişler? Neredeler? serimize  ülkemizin havayolu şirketlerinden biri olan Onur Air şirketinde TC-OBG tescili ile çalışmış/çalışıyor  olan Airbus A321-233 tipi uçak ile devam ediyoruz.

Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.

PAFCO – Pegasus Aviation kira şirketi mülkiyetindeki uçak 1998 yılındaki ilk uçuşunun hemen ardından,

1998 – 2004 yılları arasında El Salvador havayolu şirketi TACA International Airlines şirketinde N459TA, EI-TAI ve N972PG tescilleri ile,

2004 – 2009 yılları arasında alman havayolu şirketi Blue Wings ve İran havayolu şirketi Mahan Air şirketlerinde D-ANNA tescili ile çalıştıktan sonra kiracı şirket olan Sky Holding Company şirketine geri döndü ve N598SH tescilini aldı. ( uçak bu arada 2007 yılında Sky Holding Company kira şirketi mülkiyetine geçti)

Uçak daha sonra,

2010 – 2022 yılları arasında ülkemiz havayolu şirketlerinden Onur Air şirketinde TC-OBG tescili ile,

2022 yılında itibaren ve falen – Şubat 2025 – Kırgızistan havayolu şirketi Aero Nomad şirketinde EX-32009 tescili ile çalışmakta / çalıştı.

Bu yazı 43 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV