Özgün Helikopterin Protip Motoru İlk Kez Ateşlendi

Paylaş
 

Sivil Savunma Müsteşarlığı resmi sosyal medya  hesabında paylaşılan mesajda ” Özgün Helikopterimiz T625’e yerli motor geliştirme projesinde, motorun ana kalbini oluşturan çekirdek motorun ön prototip imalatı tamamlandı ve ilk ateşleme başarıyla gerçekleştirildi. ” ifadelerini içeren bir mesaj ve ilk ateşle anına ait video görüntüsü paylaşıldı.

T625 genel maksat helikopteri günümüzde kullanılan UH-1 tipi genel maksat helikopterlerinin gelecekte yerini alması planalanıyor. Özgün helikopter 2 pilot 5 ton yük kapasitesi ve 12 personel taşıyabilme kabiliyetine sahip olacak.

TEI tarafından tasarlanan, gelecekte TAI’nin T625 helikopterinde kullanılması planlanan TS1400 motoru için ilk ateşleme yapıldı. Bu motor geliştirilerek ATAK, ATAK2 ve pervane ile birlikte  HÜRKUŞ ve AKINCI Taarruz İnsansız Hava Araçları ( İHA )’nda kullanılması planlanıyor.

İşte o video. Vatana millete hayırlı olsun…

 

 

Bu yazı 867 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV