
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
FORT-DE-FRANCE – Air Caraïbes havayoluna ait TX517 sefer sayılı Paris uçuşu, Martinik’te bulunan Fort-de-France Aimé Césaire Havalimanı’ndan kalkış sırasında ciddi bir motor arızası yaşadı. Olayda uçağın motorlarından birinin alev aldığı bildirildi.
Olay, akşam saat 18.15 sıralarında, uçağın kalkış için hızlanmaya başladığı anda meydana geldi. Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, pist üzerinde ilerleyen uçakta ani bir patlama sesi duyuldu ve ardından motor bölümünde alevler görüldü. Yaşanan anlar, havalimanı çevresinde bulunan kişiler tarafından görüntülendi.
Arıza sonrası kokpit ekibi, standart emniyet prosedürlerini uygulayarak kalkışı derhal iptal etti ve uçağı kontrollü şekilde piste geri aldı.
Olay yaşayan uçağın, F-ORLY tescilli Airbus A330-323 tipi geniş gövdeli yolcu uçağı olduğu öğrenildi. Airbus A330-300 serisi, uzun menzilli uçuşlarda kullanılan, çift motorlu ve yüksek yolcu kapasiteli bir uçak olarak biliniyor.
Uçağın durdurulmasının ardından havalimanı itfaiyesi ve acil müdahale ekipleri hızla piste yönlendirildi. Motor bölgesindeki alevlenmeye kısa sürede müdahale edilirken, olası bir yangın riskine karşı geniş güvenlik önlemleri alındı.
Uçakta bulunan yolcular ve mürettebatın güvenli şekilde tahliye edildiği, olayda yaralanan olmadığı bildirildi.
Air Caraïbes yetkilileri, olayın ardından henüz resmî bir açıklama yapmadı. Motorun neden alev aldığına ilişkin kesin bilgi paylaşılmazken, uçağın teknik ekipler tarafından detaylı incelemeye alındığı belirtildi.
Havacılık kaynakları, bu tür olayların zaman zaman mekanik arızalar, yabancı cisim emilmesi (bird strike) veya yakıt sistemine bağlı sorunlar nedeniyle meydana gelebildiğine dikkat çekiyor.
Yaşanan olay sonrası kısa süreli aksaklıkların görüldüğü Fort-de-France Havalimanı’nda, pist kontrollerinin tamamlanmasının ardından uçuş operasyonları kademeli olarak normale döndü.
Olayla ilgili teknik inceleme ve resmi açıklamaların önümüzdeki saatlerde netlik kazanması bekleniyor.
✈️ #Martinique : Le vol Air Caraïbes TX517 à destination de Paris a subi une avarie moteur spectaculaire en fin de journée à Fort-de-France.
L’incident s’est produit vers 18h15 alors que l’appareil entamait sa phase de décollage depuis l’aéroport Aimé Césaire. Des témoins au sol… pic.twitter.com/dnBdDIbK6f
— RESCA (@resca_media) January 4, 2026
Kapak fotoğrafı temsili