
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
United Airlines Uçağı Yangın Alarmı Nedeniyle Osaka’ya Acil İniş Yaptı
14 Eylül 2025 akşamı United Airlines’a ait UA32 sefer sayılı Tokyo/Narita – Mactan–Cebu uçuşunda yangın alarmı paniği yaşandı. N39297 tescilli Boeing 737-800 tipi uçak, Japonya’nın güneyinde Pasifik Okyanusu üzerinde FL340 seviyesinde seyir halindeyken saat 18.30 civarında arka kargo bölümünden yangın ikazı aldı.
Mürettebat derhal acil durum ilan ederek rotayı Osaka/Kansai Uluslararası Havalimanı’na (KIX/RJBB) çevirdi. Uçak, 24L pistine saat 19.08’de emniyetle indi. Pistten A9 taksiyolundan çıkan uçak, P taksiyolu üzerinde A12 kavşağında durdu. Ardından 19.29–19.41 saatleri arasında slaytlar kullanılarak acil tahliye gerçekleştirildi. Tahliye sırasında beş yolcu hafif şekilde (çürük ve sıyrık) yaralandı. Bazı yolcular, arka kabinde yanık kokusu nedeniyle panik yaşandığını aktardı.
Havalimanı itfaiyesi olay yerine intikal etmiş olsa da yangın söndürme faaliyeti yapılmadı; uçağın ilk incelemesinde yangın izi bulunamadı. Olay sırasında hem 24L hem de 24R pistleri kapatıldı; 24R pisti 20.15’te, 24L ise uçak çekildikten sonra ertesi sabah 02.30’da yeniden hizmete açıldı. Pist kapatmaları nedeniyle iki uçuş iptal edildi, dört geliş başka meydanlara yönlendirildi ve bir uçuş da kalkış meydanına geri döndü.
United Airlines yaptığı açıklamada, “Yolcularımızın güvenliği bizim için en öncelikli konudur. UA32 seferimizdeki yangın ikazı sonrası prosedürlere uygun şekilde acil iniş gerçekleştirilmiş ve yolcularımız güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir. İlk incelemelerde yangına dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.” ifadelerine yer verdi.
Japonya Ulaşım Güvenliği Kurulu (JTSB), olayı ciddi bir hava emniyeti hadisesi olarak incelemeye başladığını duyurdu.
United Airlines flight 32 has been evacuated at Kansai Airport following an emergency landing.
All passengers escaped, and according to the fire department, two people were slightly injured.
According to the operating company of Kansai Airport and the Ministry of Land,… pic.twitter.com/JVIYLQ3fE7
— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) September 12, 2025