Geri İtiş Aracı İle Yolcu Içağı Çarpıştı

Paylaş
 

EasyJet Uçağı Pushback Sırasında Geri İtiş Aracı ile Temas Etti

14 Eylül 2025’te EasyJet UK’e ait U22029 sefer sayılı uçakta yer hizmetleri sırasında bir olay meydana geldi. G-UZLM tescilli Airbus A320-251N tipi uçak, terminalden pushback yapılırken uçağı geri çeken geri itiş aracı ile temas yaşadı.

Olay anına ait görüntülerde, uçağın burun iniş takımının sağa doğru yaklaşık 90 derece dönmüş olduğu ve geri itiş aracının kabininin uçağın gövdesinin sağ tarafına çok yakın ya da temas halinde bulunduğu görülüyor.

Pushback işlemi derhal durduruldu. Uçakta ve geri itiş aracında hasarın boyutunun belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Olayda yaralanma bildirilmedi.

EasyJet tarafından yapılan açıklamada, “Yer hizmetleri sırasında yaşanan küçük bir olayda uçağımızın bir yer aracıyla teması olmuştur. Yolcu güvenliği hiçbir aşamada tehlikeye girmemiştir. Uçak, standart prosedürler kapsamında kontrollerden geçirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Uçak, kontrollerin ardından yeniden hizmete alınmadan önce gerekli teknik değerlendirmeden geçirilecek.

Bu yazı 91 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV