Nereden Gelmişler? Neredeler? TC-OCH

Paylaş
 

Nereden gelmişler? Neredeler? serimize  ülkemizin eski havayolu şirketlerinden biri olan Onur Air şirketinde TC-OCH tescili ile  çalışmış/çalışıyor  olan Airbus A330-223 tipi uçak ile devam ediyoruz.

Diğer uçaklar için TIKLAYINIZ.

Airbus Financial Services – AFS kira şirketi mülkiyetindeki uçak 2001 yılındaki ilk uçuşunun hemen ardından,

2001 – 2015 yılları arasında Birleşik Arap Emirlikleri havayolu şirketi Emirates şirketinde A6-EAI tescili ile çalıştıktan sonra kiracı şirket olan Airbus Financial Services şirketine geri döndü ve F-WJKF tescilini aldı.

Uçak daha sonra,

2015 – 2018 yılları arasında ülkemiz havayolu şirketlerinden Onur Air, Suudi Arabistan havayolu şirketi Saudia Arabian Airlines şirketlerinde TC-OCH tescili ile çalışırken 21 Mayıs 2018 günü Cidde Havalimanı’na inişinde hidrolik arızası nedeni burun iniş takımı açılmayınca burun üzerine inen uçak hurdaya ayrıldı.

Suudi Arabistan ( Onur Air ) Uçağı Burun İniş Takımı Açılmadan İndi

Burun Üzeri İnen Suudi Arabistan ( Onur Air ) Olayı Detayları

Saudia (Onur Air ) – TC-OCH Hurdaya Ayrıldı İddiası

 

Bu yazı 227 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Facebookta bizi bulun
ARŞİV