Boeing 777 – Rain Repellent

Paylaş
 

Boeing 777, windshield’de (ön kokpit camları) su birikmesini önlemek, yağan yağmuru kokpit camlarından savmak için diğer uçaklar gibi Liquid Rain Repellent (Sıvı ile Yağmur Püskürtme/itme Sistemi) kullanmaz.

Boeing 777’nin windshield’ı, hidrofobik tabaka ile korunur.

Boeing 777’nin windshield’ı hidrofobik tabaka ile kaplıdır. Bu hidrofobik tabakanın ıslanabilirliği çok az veya yoktur. Ayrıca, uçağın hızıyla aynı orantıda bu tabakanın işlevselliği de artar. Uçak ne kadar hızlı uçarsa, tabaka da o kadar verimli çalışır.

Bu yüzden, 777 ekipleri windshield kuru iken kesinlikle silecekleri çalıştırmamalıdır/çalıştırmazlar, aksi taktirde bu tabaka zarar görür.

Bu yazı 2425 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Yazdığım teknik konuların operasyonel bilgileri, yazının konu edindiği uçakta bulunan sistem çalışma prensibini esas alır. Farklı uçaklarda aynı sistem farklı algoritma ile çalışabilir.
Facebookta bizi bulun
ARŞİV