Paylaş |
|
Tweet |
Merhabalar Havacılık Meraklıları.
Test uçuşlarındaki uçakları incelerken ilginç bir ayrıntı Fatih akadaşımın dikkatini çekmiş. Boeing ve Airbus geniş gövdeli test uçuşlarında uçağın gövdesinde sadece Türk bayrağı bulunurken, dar gövdeli örneğin Airbus 321 tipi uçakta kuyrukta alman gövdede ise Türk bayrağı mevcut. Neden bu şekilde olduğu hakkında bilgisi olan varmı? Alman tescilinde diyelim o zaman Türk bayrağı neden var? Türk tescili yok Türk bayrağı neden var?
Hepsinde böyle mi?
Fransada üretilenler ile amerikada üretilen ve bahsettiğim ülkelerde o ülke tescilleri ile test uçuşu yapanalarda yok. Sadece almanyada var hamburgda test edilenlerde. Facebookta bir arkadaş yazmış o ülke kuralları ile ilgili bir şey diye. Sanırım olay bu.
Anlamak zor olmasa gerek . Ucak henuz TR tesciline gecmemis. Alman bayragi ve tescili gecici , Ve onlar sticker. Thy trslim aldıgında onlar sökülür , uçak hasır boya işlemindeyken yapılan boyanan tescil ve bayraklar kalır. Kanatlarda, ön dikme kapaklarında ,gövde de olan tR tescili kalır tek
Diğerlerinde neden yok ?